Pagini

miercuri, 23 noiembrie 2011

Pui cu ananas si ghimbir


-pentru 3 portii...


Ingrediente:

-piept de pui fără piele şi oase (400 grame)
-ananas proaspăt (sau din conservă)
-1 lingură cu vârf de făină
-2 linguri sos de soia
-2 căţei de usturoi
-1 linguriţă ghimbir măcinat
-2 linguri ulei de masline
-2 linguri suc de roşii (sau bulion diluat cu apă)
-1 linguriţă rasă de zahăr
-sare, piper



Mod de preparare:
-pieptul de pui se taie cubulete si se presara cu faina, soia, sare si piper si se prajeste in 2 linguri de ulei intr-o tigaie.
-dupa ce scoatem pieptul de pui, adăugăm în tigaie altă lingură de ulei şi călim rapid (câteva secunde) usturoiul mărunţit şi ghimbirul măcinat.
- Stingem imediat cu 100ml apă sau suc de ananas din conservă, adăugăm zahărul şi ananasul tăiat cuburi.
- Lăsăm să dea în câteva clocote la foc iute până scade zeama şi se înmoie ananasul.
- Adăugăm apoi pieptul de pui, sucul de roşii şi mai dăm rapid într-un clocot.
- La sfarsit o potrivim de sare si este gata...

Eu am servit-o cu rulouri de orez invelite in nori; sper sa va placa...pofta mare, mare!


Un comentariu: