Pagini

joi, 24 noiembrie 2011

Pizza



Pentru blatul de pizza:

-drojdie
-o lingurita zahar
-un praf sare
-500 grame faina
-250 ml apa
-3 linguri ulei
Drojdia se dizolva in 250 ml apa calduta, adaugam lingurita de sare amestecata cu zahar si trei linguri de ulei, apoi incorporam treptat cele 500 g faina. Framantam energic aluatul de pizza si il lasam la crescut minim o jumatate de ora.
Dupa ce aluatul blatului de pizza a crescut suficient, tapetam blatul de lucru cu faina si intindem de aluat cu ajutorul unui sucitor pana cand blatul de pizza ajunge la dimensiunea tavii in care urmeaza sa il coacem.(eu am folosit  tava mare a aragazului).




Am uns blatul de pizza cu bulion si apoi am pus toppingul...



Topping pentru pizza:

-salam uscat
-cascaval
-mozarella
-ciuperci
-porumb
-ceapa
-ardei rosu
-masline




Pofta mare va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu