Pagini

sâmbătă, 13 octombrie 2012

Iahnie de fasole cu afumatura

 
Ingrediente:

-500 grame fasole                                             
-2 cepe
-2 ardei
-telina
-1 morcov
-2-3 linguri bulion
-condimente
-patrunjel
-3 foi dafin
-costite afumate





Pentru a fierbe mai repede, fasole se pune la inmuiat in apa, peste noapte.

Fasolea se clateste si se pune la fiert; dupa cateva clocote, se varsa apa si se pune din nou la fiert (aceata operatiune se repeta de 3 ori).

Se adauga costitele si se lasa la fiert aproximativ 1 ora.









Separat se calesc legumele in 2 linguri ulei; se condimenteaza si se toarna peste fasole.
In caz ca apa scade, se mai adauga si se condimenteaza bine.

Se lasa la fiert impreuna pana fasolea este gata.

La sfarsit adaugam 2 linguri de bulion.











Se presara patrunjel din belsug si iahnia este gata.

Pofta mare sa aveti!














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu