miercuri, 4 aprilie 2012
Covrigi cu sare,mac si cascaval
Ingrediente:
~500 grame faina
~250 ml apa calduta
-1 cubulet drojdie
-2 lingurite zahar
-sare
-50 grame unt
-3 linguri ulei masline
-sare;mac;cascaval
-o lingurita bicarbonat
-1 ou
Drojdia se dizolva in apa calduta, impreuna cu zaharul.
Intr-un castron se amesteca faina, drojdia dizolvata in apa, untul topit, uleiul de masline si sarea.
Se framanta aluatul ( trebuie sa fie un aluat moale, dar care sa nu se lipeasca de maini; daca aluatul iese prea moale, mai adaugati faina; daca iese prea tare, mai adaugati putina apa si unt).
Se lasa ~15 minute la crescut.
Intre timp, intr-o oala se pune apa la fiert, in care am dizolvat o lingurita zahar, sare si o lingurita bicarbonat.
Se dau forma covrigilor.
Cand apa a inceput sa fiarba, se adauga pe rang covrigii si se lasa un pic in apa, pana se ridica la suprafata.
Se dau apoi prin sare si mac si se aseaza pe tava.
Oul se bate bine si se ung covrigii cu ajutorul unei pensule.
La sfarsit se presara si un pic de cascaval ras si se introduc in cuptorul incins.
In aproximativ 25 minute, covrigii sunt gata.
Pofta mare!!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu