Pagini

joi, 5 ianuarie 2012

Ciorba fasole cu afumatura

 
 Ingrediente:
 -250 g fasole boabe
-500 g jambon afumat
-2 cepe
-2 morcovi
-o bucata telina
-un ardei gras rosu
-2 rosii
-1 lingurita boia de ardei dulce
-1 lingura pasta de rosii
-2 linguri de ulei
-1 foaie dafin
-1 cub Maggi
-vegeta
-sare
-verdeata (leustean+patrunjel)
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Fasolea se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte.




Puneti la fiert la foc mic in apa rece fasolea. Dupa ce da in cateva clocote, se varsa apa si se pune din nou la fiert in apa calda. Aceasta operatiune se va repeta iar pentru a nu provoca dureri de burta. :)
Intr-un vas separat se fierbe ciolanul in cateva clocote.


Intre timp curatati si tocati zarzavaturile.
Intr-o tigaie caliti in ulei morcovii, telina, ceapa, ardeiul,pasta de rosii, cubul de concentrat apoi rosiile taiate cubulete.
Dupa ce s-au calit puneti-le in ciorba impreuna cu ciolanul,foaia de dafin, vegeta, piper si daca mai trebuie, sare.

La sfarsit, dupa ce a fiert bine fasolea, adaugati leusteanul si patrunjelul tocat.

Se serveste cu ceapa...pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu