Pagini

joi, 26 ianuarie 2012

Cartofi cu cascaval si smantana la cuptor


Ingrediente:


-5 cartofi medii
-350 grame cascaval
-100 grame branza
-400 grame smantana
-vegeta; oregano; sare
-patrunjel
-5 catei usturoi
-2 oua
-5 linguri ulei de masline






Cartofii se curata si se taie rondele-feliute foarte subtiri(maxim 1 cm).
Cartofii i-am condimentat cu sare, vegeta si oregano.

Am preparat un sos format din:
- smantana
-usturoiul pisat
-o lingura ulei de masline




 
Eu am folosit o tava ceramica pe care am uns-o cu ulei de masline.
Pe ea am asezat un strat de cartofi.Peste primul strat de cartofi am presarat branza rasa, cateva linguri din sosul de smantana si apoi am turnat din nou o lingura de ulei de masline.
Am asezat cel de-al doilea strat de catrofi, peste care, am presarat cascaval ras. Am presarat din nou o lingura de ulei de masline.

Am pus in sfarsit si cel de-al treilea strat de cartofi, peste care am pus din nou cascaval ras si restul compozitiei din sosul de smantana.





Am introdus tava la cuptor, la foc mediu.

Intre timp am batut cele 2 oua impreuna cu vegeta, patrunjel tocat si oregano.
Dupa primele 20 minute, am scos tava si am turnat ouale batute peste.
Am reintrodus tava la cuptor si am lasat-o la foc mic, pana cand cartofii s-au copt bine.


Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu