Ingrediente:
-1 cana + 1/2 zahar
-1 cana + 1/2 faina
-5 oua
-1 lamaie
-1/2 pahar ulei
-1 praf de copt
-2 pliculete zahar vanilat
-nuci(cantitate dupa preferinta)
-3 linguri cacao
-hartii briose+/- tava briose
Se separa ouale;
Se bat albusurile spuma; apoi se adauga zaharul(zaharul tos si zaharul vanilat) si se amesteca din nou cu mixerul;
Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si cu coaja de la lamaie.
Am turnat galbenusurile peste albusurile batute spuma, am adaugat faina, praful de copt stins cu zeama de la lamie si nucile, si am ametecat cu foarte mare grija compozitia, cu ajutorul unei linguri, de sus in jos, pana la omogenizare.
Am pus hartiile de briose in tava speciala pentru briose, si am adaugat compozitie in ele, aproximativ pana la jumatatea hartiei de briose.
Dupa ce am umplut hartiutele pana la jumatate, restul compozitiei am amestecat-o cu cacao, si am returnat in hartiute din compozitia cu cacao.
Am amestecat cele 2 compozitii cu ajutorul unei cozi de furculita si le-am introdus in cuptorul incins pentru aproximativ 30 minute. Primele 5 minute cuptorul trebuie sa fie la foc mare, pana briosele cresc, apoi cuptorul se va da foc mic.
Se verifica daca briosele sunt coapte cu ajutorul unei scobitori.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu