Pagini

sâmbătă, 3 decembrie 2011

Musaca de cartofi si carne tocata


 Ingrediente:
-650 gr carne tocata(amestec vita+porc)
-8 cartofi medii
-1 ceapă medie
-4 căței de usturoi
-300 gr smântână
-300 gr cașcaval
-2 ouă
-1 lingură cimbru uscat
-1 legătură mărar verde
-sare, piper, vegeta, boia
-2 rosii
-ulei

Preparare:

Am condimentat carnea cu vegeta, cimbru, sare, piper si boia.
Am tocat ceapa și am zdrobit usturoiul, apoi le-am pus la călit în ulei.
Am adaugat carnea si am calit-opana si-a schimbat culoarea apoi am adaugat o cana de apa peste si am lasat-o sa fiarba aprox 13 minute.


Intre timp am curatat cartofii si i-am taiat rondele groase de aproximativ 2-3 cm. I-am condimentat cu un pic de vegeta si i-am prajit in ulei pe fiecare parte.



Intr-o tava ceramica am asezat un strat de cartofi-un strat de carne si inca un strat de cartofi.

Peste ultimul strat am pus cascavalul ras, rosiile taiate rondele si sosul format din: smantana si oua.


Am introdus tava la cuptor si la sfarsit am presarat cu marar.



Pofta mare!

Un comentariu: