joi, 1 decembrie 2011
Eclere
Pentru Aluat:
-125 grame faina
-100 ml ulei
-250 ml apa
-3 oua
-1/2 lingurita sare
Intr-o oala se fierbe apa, uleiul si sarea. Cand da in clocot, se ia de pe foc si se adauga toata faina deodata si se amesteca continuu. Se pune aluatul iar pe foc si se amesteca pana se desprinde de pe vas.
Se lasa la rece, apoi se pun pe rand ouale si se amesteca energic.
Se pun in tava, in forma de 'carnaciori' cu ajutorul unui pos cu sprit (sau cu o punga) si se da la cuptor la foc mare primele 5 minute, apoi la foc mediu.
Pentru crema de vanilie:
-1 budinca vanilie
-1 esenta vanilie
-500 ml lapte
-5 linguri zahar
-3 galbenusuri
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se fac spuma; se adauga budinca si esenta de vanilie. Peste aceasta pasta se toarna laptele fierbinte si se amesteca bine. Vasul in care am facut crema se pune pe aragaz si se amesteca energic pana cand crema incepe sa se ingroase
Pentru glazura:
-100 grame ciocolata
-2 linguri cacao
-2linguri zahar
-30 grame unt
Se pun ingredientele pe foc intr-o cratita pana compozitia da in fiert.
Asamblare:
Se umple aluatul cu crema cu ajutorul unui sprit si pe deasupra se orneaza eclerul cu glazura.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu