Carnea:
Ingrediente: 1 buc piept de pui, condimente pui, sare, piper,vegeta,iaurt de baut (250gr)
Mod preparare: Pieptul de pui se taie felii ca pentru gratar si se pune intr-un castron cu iaurtul si condimentele. Se lasa la macerare (la rece) aprox 8 ore.
Dupa cele 8 ore se pune pe gratar( sau in tigaie teflon) la foc maricel iar apoi se taie felii subtiri.
Sos usturoi:
Ingrediente: 6 catei de usturoi, sare, ulei, smantana(200gr),3 linguri rase maioneza
Mod preparare: Se strivesc intr-un castronel cateii de usturoi, se adauga sare, ulei. Se amesteca pana se obtine o pasta si apoi se toarna smantana si maioneza.Se amesteca si se lasa la macerat (la rece) aprox 8 ore.
Cartofii (3 buc):
Mod de preparare: Cartofii prajiti obisnuiti dar un pic mai grosi taiati si pai.(Inainte sa-i bag la prajit i-am condimentat cu vegeta si sare).Se pregateste intr-un ceaun o baie de ulei si se pun la prajit la foc mic. Se amesteca si se scot in momentul in care sunt aurii intr-un castron in care se pun in prealabil cateva servetele pentru a absorbi uleiul scurs.
Castraveti:
Recomand sa folositi castraveti murati taiati felii subtiri.
Varza:
Se taie fasii subtiri varza cruda si se da cu sare si un pic zeama lamaie.
Ingrediente: 1 buc piept de pui, condimente pui, sare, piper,vegeta,iaurt de baut (250gr)
Mod preparare: Pieptul de pui se taie felii ca pentru gratar si se pune intr-un castron cu iaurtul si condimentele. Se lasa la macerare (la rece) aprox 8 ore.
Dupa cele 8 ore se pune pe gratar( sau in tigaie teflon) la foc maricel iar apoi se taie felii subtiri.
Sos usturoi:
Ingrediente: 6 catei de usturoi, sare, ulei, smantana(200gr),3 linguri rase maioneza
Mod preparare: Se strivesc intr-un castronel cateii de usturoi, se adauga sare, ulei. Se amesteca pana se obtine o pasta si apoi se toarna smantana si maioneza.Se amesteca si se lasa la macerat (la rece) aprox 8 ore.
Cartofii (3 buc):
Mod de preparare: Cartofii prajiti obisnuiti dar un pic mai grosi taiati si pai.(Inainte sa-i bag la prajit i-am condimentat cu vegeta si sare).Se pregateste intr-un ceaun o baie de ulei si se pun la prajit la foc mic. Se amesteca si se scot in momentul in care sunt aurii intr-un castron in care se pun in prealabil cateva servetele pentru a absorbi uleiul scurs.
Castraveti:
Recomand sa folositi castraveti murati taiati felii subtiri.
Varza:
Se taie fasii subtiri varza cruda si se da cu sare si un pic zeama lamaie.
Asamblare:
Intr-o tigaie
bine incinsa, sau chiar pe gratarul pe care ati fript pieptul de pui, se pune lipia sa se incinga 1 minut. Dupa un minut sau doua, se scoate din tigaie, se
unge cu cu 2 linguri de sos de usturoi, se pun bucatele cat mai multe de carne
de pui, peste carne se pun apoi cartofi prajiti (cat de multi vreti) deasupra
adaugati varza, ketchup, feliutele de castraveti murati si inca o ligurita de sos Se ruleaza si
se serveste fierbinte sau mai putin fierbinte sau chiar rece, ca e buna oricum.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu