Ingrediente:
-5 oua
-100 grame unt
-300 grame zahar
-800 gr. mere
-scortisoara
-zahar vanilat
-praf copt
-faina( aprox.150 grame)
Merele se dau pe razatoare si se pun la calit intr-o oala impreuna cu 120 grame zahar si un pic de scortisoara.
Ouale se separa;
Albusurile se bat spuma impreuna cu 180 grame zahar si cu un pliculet de zahar vanilat;
Galbenusurile se amesteca impreuna cu untul topit apoi se toarna peste albusuri.
Se adauga 3/4 dintr-un plic de praf de copt si faina.(faina trebuie pusa pana iese o compozitie ca pentru checuri; eu am lasat compozitia mai moale pentru ca prajitura sa iasa mai pufoasa).
Se pune 3/4 din compozitie intr-o tava pentru tarte; se adauga merele(stoarse bine) si peste se pune restul compozitiei.
Se introduce in cuptorul incins; se lasa cinci minute la foc tare apoi se da cuptorul incet pentru aproximativ 20 minute.
Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu