Pagini

luni, 16 iulie 2012

Prajitura cu visine



Ingrediente:

- 7 oua
- 1 cana si jumate de zahar
- 1 cana si un sfert de faina
~650 grame visine fara samburi
- 2 pliculete zahar vanilat
- un sfert de praf de copt
-30 grame unt
-5 linguri ulei








Se scot samburii visinelor, apoi se presara fructele cu zahar;

Ouale se separa;
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul;















Galbenusurile se bat bine impreuna cu uleiul, untul topit si zaharul vanilat;

Se varsa galbenusurile peste albusuri, se adauga faina si praful de copt, si se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus( delicat) pana la omogenizare.








Se pune compozitia intr-o tava acoperita cu o foaie de copt si unsa cu unt.
Se presara visinelesi se inttroduce in cuptorul incins.

La inceput focul se lasa tare(primele 8-10 minute), apoi se da incet.


Va doresc pofta buna!!!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu