Ingrediente:
- 7 oua
- 1 cana si jumate de zahar
- 1 cana si un sfert de faina
~650 grame visine fara samburi
- 2 pliculete zahar vanilat
- un sfert de praf de copt
-30 grame unt
-5 linguri ulei
Se scot samburii visinelor, apoi se presara fructele cu zahar;
Ouale se separa;
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul;
Galbenusurile se bat bine impreuna cu uleiul, untul topit si zaharul vanilat;
Se varsa galbenusurile peste albusuri, se adauga faina si praful de copt, si se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus( delicat) pana la omogenizare.
Se pune compozitia intr-o tava acoperita cu o foaie de copt si unsa cu unt.
Se presara visinelesi se inttroduce in cuptorul incins.
La inceput focul se lasa tare(primele 8-10 minute), apoi se da incet.
Va doresc pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu