luni, 14 mai 2012
Mini-tarte cu fructe
Ingrediente aluat:
-280-300 grame faina
-100 grame zahar
-150 grame unt
-zahar vanilat
-3 oua
-un praf sare
Se framanta toate ingredientele impreuna pana se formeaza un aluat maleabil. Se presara pe masa un pic de faina si se intinde aluatul. Acesta se va taia patratele, dupa dimensiunea formelor tavii.
Dupa ce tava a fost unsa cu unt si tapetata cu faina, se aseaza aluatul (inclusiv pe marginile formei) si se inteapa pe alocuri cu furculita pentru a nu se umfla.
Se introduce la cuptor la foc potrivit.
Crema:
- 4 galbenusuri
-150 grame zahar
-2 plic. zahar vanilat
-1 esenta vanilie
-1 plic budinca vanilie
-800 ml lapte
Se amesteca ingredientele si se pun intr-o cratita la foc mic. Se amesteca incontinuu pana cand crema se ingroasa.
Asamblare:
Crema se toarna calduta peste aluatul copt apoi se decoreaza forma cu fructe.... pofta mare, mare!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu