Pagini

luni, 5 martie 2012

Napolitane cu crema de biscuiti si nuca


Ingrediente:

-foi napolitana
-2 cani si jumatate zahar
-3 oua
-200 grame margarina
-3 pliculete zahar vanilat
-aprox.250-280 grame biscuiti macinati
-aprox. 200-250 grame nuca tocata marunt






    
     1 cana de apa se fierbe cu 1 cana si jumatate de zahar pana se face un sirop, apoi se adauga margarina.



Separat se bat 3 oua cu o cana de zahar si cele 3 pliculete de zahar vanilat.
   








Ouale cu zaharul se toarna peste siropul format anterior si se da din nou la fiert, cateva clocote.



Se opreste si se pun biscuitii pisati si nuca macinata peste.








 

Se lasa un pic la racit si se toarna crema calduta intre foi (!atentie! sa nu fie prea fierbinte pentru ca napolitana va fi prea gumoasa...eu o pun deobicei un pic calduta pentru ca foile sa se inmoaie repede).













Deasupra am ornat-o cu glazura, pe care am praparat-o din:

-cacao
-zahar
-50 grame apa
-lapte praf


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu