Ingrediente:
-aluat foietaj
-ciuperci
-ceapa verde
-ardei rosu+ galben
-masline
-cascaval
-o bucatica dovlecel
-un cubulet unt
-1 lingura ulei masline
Foietajul se docongeleaza la temperatura camerei.
Se toaca toate legumele marunt (ciuperci, ardei, ceapa, dovlecel si maslinele) si se pun la calit in cubuletul de unt si ulei.
La sfarsit se adauga cascavalul taiat cubulete f.f. mici.
Se lasa compozitia la racit si se intinde aluatul de foietaj.
Se taie cubulete aluatul astfel incat sa incapa in tava de briose.
Ungeti cu ajutorul unui servetel,imbibat in ulei, tava.
Aranjati cate un patratel de aluat in fiecare adancitura din tava. Aranjati aluatul in asa fel incat colturile sa stea in sus. In interiorul aluatului se adauga 2-3 lingurite din compozitie.
Se introduc in cuptorul incins, la foc mare la inceput (primele 5 minute) apoi la foc mic.
Se servesc caldute…pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu