Ingrediente:
-300-400g fasole uscata
-3 catei usturoi
-3 linguri ulei
-3 cepe potrivite
-2 linguri bulion-200 g suc rosii
-1 morcov
-1 ardei
-3 foi dafin
-vegeta; sare; piper
-verdeata
Fasolea se pune intr-un vas cu o seara inainte pentru a se inmuia bine si a fierbe mai usor.
A doua zi se pune la fiert, se lasa sa dea in cateva clocote, apoi se scurge apa, inlocuind-o cu alta apa calduta.
Se repeta aceasta operatiune de vreo 3 ori, pentru a nu avea probleme cu burtica.
Separat ceapa, ardeiul si morcovul se vor toca marunt si se vor pune la calit in cele 3 linguri de ulei.
Dupa vreo 3 minute se adauga bulionul, sucul de rosii, foile de dafin si o cana calduta de apa si se va lasa sa fiarba la foc mic.
Spre sfarsit, se condimenteaza cu sare, piper, vegeta si verdeata.
Dupa ce a fiert bine fasolea, se bate bine ca la piure, se adauga usturoiul pisat si se sareaza.
Fasolea se aseaza pe o farfurie si se presara deasupra sosul.
Se serveste cu ceapa,ridichi sau muraturi.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu