vineri, 24 februarie 2012
Cremsnit
Ingrediente:
-foi cremsnit
Pentru crema:
-6 oua
-300 grame zahar
-1 litru lapte
-100-150 grame faina
-zahar vanilat
-1 esenta vanilie/baton vanilie
Prepararea cremei:
Se amesteca laptele cu jumatate din cantitatea de zahar si cu vanilia si se pun la fiert.
Se separa oualele; albusurile se bat spuma cu zaharul ramas.
Se adauga pe rand galbenusurile si faina peste albusuri.
Laptele fiert se toarna apoi peste compozitie in fir subtire, amestecand energic.
Crema se pune din nou pe foc pana se ingroasa, amestecand incontinuu pentru a nu se lipii pe oala.
Crema se va turna calduta intre foile de cremsnit.
Am pudrat-o cu zahar pudra si am introdus-o la frigider pentru cateva ore.
Eu am ornat-o cu fructe de padure...va doresc o pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu