Pagini

marți, 3 ianuarie 2012

Nuci

Aceste prajiturele imi aduc aminte de copilarie...din pacate, pentru prepararea lor este nevoie de o forma speciala care nu se gaseste a se cumpara..asa ca...intrebati-va bunicutele daca au asa ceva...

Ingrediente aluat-nuca:

-250 grame margarina
-200 grame zahar
-2 lingurite amoniac
-zeama lamaie
-coaja lamaie
-2 oua
-sare
-faina "cat cuprinde"
                                                                                                                                                                                                                                              Se amesteca toate ingredientele; amoniacul se stinge cu zeama de lamaie si faina se pune astfel incat sa iasa un aluat moliceu dar care sa nu se lipeasca nici de maini.



Ingrediente- crema:

-250 g zahar pudra
-4 galbenusuri
-200 grame unt
-2 linguri cacao
-150 grame nuci




Se fierbe zaharul cu putina apa pana se leaga; se adauga untul frecat spuma, galbenusurile, cacao, apoi se toarna nucile maruntite.

La sfarsit se umple formele de nuci cu crema si se lasa prajiturelele vreo 2-3 zile pana se inmoaie bine.





Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu