Pentru aluat:
-230 grame faina
-50 grame zahar
-100 grame unt
-zahar vanilat
-2 oua
-un praf sare
Se framanta toate ingredientele impreuna pana se formeaza un aluat maleabil. Se presara pe masa un pic de faina si se intinde aluatul (trebuie sa aibe dimensiunea tavii). Dupa ce tava a fost unsa cu unt si tapetata cu faina, se aseaza aluatul (inclusiv pe marginile formei) si se inteapa pe alocuri cu furculita pentru a nu se umfla. Se introduce la cuptor la foc potrivit.
- 4 galbenusuri
-150 grame zahar
-esenta vanilie
-1 plic budinca vanilie
-500 ml lapte
Se amesteca ingredientele si se pun intr-o cratita la foc mic. Se amesteca incontinuu pana cand crema se ingroasa.
Asamblare:
-crema se toarna calduta peste aluatul copt; se decoreaza forma cu fructe si peste se torna un pliculet de gelatina...cam asta e tot...pofta mare, mare!
:) arata super!
RăspundețiȘtergere