Pagini

luni, 4 martie 2013

Mar in foietaj



Ingrediente:

-6 mere
-400 grame foietaj
-50 grame zahar
-stafide
-miere(4 linguri)
-2 pliculete zahar vanilat
-scortisoara
-zahar pudra

Extra: -nuca si gem/dulceata








Merele se curata de coaja, si se scobesc in mijloc pentru a scoate cotorul si semitele.
Aluatul foietaj se intinde si se taie in patrate de apoximativ 10 cm( depinde de marimea marului)...merele se vor da prin zahar si se aseza pe un patratul de aluat... in interiorul marului se vor adauga stafidele, o jumatate lingutita de miere, eventual nuca, un praf de scortisoara si zahar vanilat.









Apoi, se impatureste marul in foietaj...

Le-am asezat intr-o tava , pe hartie de copt si le-am introdus in cuptorul incins pentru apoximativ 15-20 minute.

Dupa ce se scot din cuptor se pudreaza cu zahar...se pot servi cu dulceata/gem...pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu