Pagini

sâmbătă, 19 mai 2012

Prajitura "Vulcana Bai"

Pentru blat:

-8 oua
-8 linguri zahar
-8 linguri faina
-un praf sare


Se bat albusurile spuma cu praful de sare, dupa care se adauga zaharul.
Se bat energic iar la sfarsit se adauga galbenusurile si faina.

Compozitia se pune intr-o tava medie, unsa cu unt si tapetata cu faina si se introduce la cuptor.




Crema de vanilie:

-5 galbenusuri
-600 grame lapte
-250 grame zahar
-6 linguri faina
-80 grame margarina(unt)
-lamaie
-esenta vanilie








Laptele se pune la fiert cu zaharul si esenta de vanilie.
Galbenusurile se amesteca cu faina si coaja de lamaie.Acestea se vor turna peste laptele fiert, impreuna cu margarina.
Se amesteca incontinuu, totul la foc mic, pana ce compozitia se ingroasa.











   


  Crema de ness:

-4 albusuri
-3-4 pliculete ness
-11 linguri zahar










Se bat albusurile spuma si se amesteca cu nesul.
Se topeste zaharul (atentie la oala!) si se toarna imediat peste albusuri si ness.




 Blatul se taie in doua, se pune intai crema de vanilie, cel de-al doilea blat si crema de ness.

Va doresc pofta buna!

                                                                                                   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu