Pagini

miercuri, 7 decembrie 2011

Tort


Primul meu tortulet...facut cu ocazia zilei sotului meu...    

Pentru blat o sa postez zilele urmatoare reteta separata...blatul fie il puteti cumpara sau il puteti prepara...este foarte simplu de facut. 



Am impartit blatul in 3 parti egale si l-am umplut cu o crema de ness, una de ciocolata si pe deasupra l-am ornat cu o crema ca si pentru tiramisu (deoarece sotului meu nu ii place frisca)
 
Pentru crema de ness:

- 5 galbenusuri
- 1 pahar zahar
- 1 plic de budinca de vanilie (sau 2 linguri de faina)
- 1 pahar+ 1/2  de lapte
- vanilie
- ness ( 1 pliculet sau 2-depinde de cat de intens doriti sa fie gustul de ness)


Mod de preparare-crema de ness:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se fac spuma; se adauga budinca( sau faina)si vanilia. Peste aceasta pasta se toarna laptele fierbinte si se amesteca bine. Vasul in care am facut crema se pune pe aragaz si se amesteca energic pana cand crema incepe sa se ingroase; la sfarsit adaugam nesul si gata crema.



Pentru crema de ciocolata:

-4 galbenusuri
-1 pahar de zahar
-1 plic budinca de ciocolata
-1 cana +1/2 de lapte
-150 grame ciocolata
-4 linguri cacao
-nuca macinata (am folosit in jur de 150 grame)






Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se fac spuma; se adauga budinca, ciocolata topita si cacao. Peste aceasta pasta se toarna laptele fierbinte si se amesteca bine. Vasul in care am facut crema se pune pe aragaz si se amesteca energic pana cand crema incepe sa se ingroase; la sfarsit adaugam nuca.



Pentru crema cu care am ornat:

-250 g frisca
-1 galbenus
-200 grame branza Philadelphia/ Mascarpone
-200 g zahar pudra

 Se amesteca energic impreuna...si la sfarsit se  decoreaza tortul dupa preferinta...pofta mare!









2 comentarii: