Pagini

duminică, 13 noiembrie 2011

Prajitura cu ness si foi de miere

Pentru foi:

- 450-480 grame de faina
- 150 grame miere
- 150 grame zahar
- 50 grame unt
- 50 ml lapte
- 2 oua
- o lingurita bicarbonat







Pentru crema de ness:

- 5 galbenusuri
- 1 pahar zahar
- 1 plic de budinca de vanilie (sau 2 linguri de faina)
- 1 pahar+ 1/2  de lapte
- vanilie
- ness ( 1 pliculet sau 2-depinde de cat de intens doriti sa fie gustul de ness)

Mod de preparare -foi:

Mierea, zaharul, untul, ouale, laptele si bicarbonatul se pun intr-o cratita pe foc si se amesteca, la foc mic, pana cand incepe sa dea in clocot si se umfla ca o spuma. Vasul se ia de pe foc si se adauga faina, amestecand repede cu telul. Se lasa sa se raceasca un pic compozitia pentru a se putea lucra cu mana, apoi se imparte aluatul format in 4 parti egale. Fiecare parte se intinde pe masa presarata cu faina (trebuie sa aiba dimensiunile tavii). Dosul tavii se presara cu faina, se pune foaia si se introduce la cuptor. Fiecare foaie se tine aproximativ 5 minute.

Mod de preparare -crema de ness:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se fac spuma; se adauga budinca( sau faina)si vanilia. Peste aceasta pasta se toarna laptele fierbinte si se amesteca bine. Vasul in care am facut crema se pune pe aragaz si se amesteca energic pana cand crema incepe sa se ingroase; la sfarsit adaugam nesul si gata crema.

Asamblarea:
O foaie de prajitura-crema-foaie-crema-foaie- crema-foaie- si pe deasupra se poate orma cu ciocolata razuita...Pofta mare!

2 comentarii: